Menü
Értesítések
Profil
Profil

Értesítések

 • Pilisi csillagok - Heti Fortepan
  Nov 27, 2020

  A legnépszerűbb magyar film, az Egri csillagok forgatása
  https://hetifortepan.capacenter.hu/egri-csillagok/
  Írta: Zubreczki Dávid | Képszerkesztő: Virágvölgyi István

 • Egy kép minden kerületből - Heti Fortepan
  Nov 20, 2020

  A Pro Urbe Budapestért díjas közösségi fotóarchívumból /// Fennállásának tizedik évfordulóján a Fortepan „Pro Urbe Budapestért” díjat kapott a Fővárosi Közgyűléstől 2020. november 17-én. A jelölések többek között a II. és az V. kerületi polgármesterektől érkeztek – a Fortepan, mint a nemzeti emlékezet szívós építgetője úgy tűnik a fővárosi megosztottság csökkentéséhez is hozzájárulhat.
  https://hetifortepan.capacenter.hu/

 • Borzalom pasztell-színekben
  Nov 13, 2020

  1987-ben egy névtelen eladó 400 addig ismeretlen fényképet vitt be egy bécsi antikváriumba. A fotókon a világháború második legnagyobb gettójának színes felvételei, a lengyelországi Łódź szögesdrót mögötti zárt világa volt látható. A 200 ezer emberrel telezsúfolva nyomorgó, német nevén Litzmannstadt gettó hétköznapjai, ezúttal szép fakó színekben, a melleken sárga Dávid-csillaggal, vöröslő horogkeresztes zászlók alatt.
  Egy náci könyvelő színes fényképei a łódźi gettóról
  Írta: Kolozsi Ádám | Képszerkesztő: Virágvölgyi István

 • 75 évvel később - a Heti Fortepan cikke
  Nov 06, 2020

  A Fortepan lelkes látogatói egész biztosan ismerik Lissák Tivadar nevét és képeit. A tehetséges amatőr fotós archívumunk egyik fontos szerzője, pár évvel ezelőtt családja jóvoltából kétezernél is több képét tehettük közkinccsé. Felvételei rendszeresen szerepelnek a Fortepan anyagából rendezett kiállításokon, a Fény utcai piacon jelenleg kiállított képeit látva a szerző nevelt lánya is felvette velünk a kapcsolatot és érdekes részletekkel egészítette ki mindazt, amit a Lissák-fotókról eddig tudhattunk.

  https://hetifortepan.capacenter.hu/75-evvel-kesobb/

  A Lissák Tivadar fényképeiből készült Fortepan kiállítás 2020. november végéig megtekinthető a budapesti Fény utcai piacon található KultúrFényPonton.
  Írta: Lukács Zsolt | Képszerkesztő: Virágvölgyi István

Adjon meg egy, vagy több keresőszót
Mehet
Összesen fénykép

A Fortepan egy szabad felhasználású, közösségi fotóarchívum, ahol több mint százezer archív fényképet böngészhet és tölthet le.

A honlap 2010-ben indult ötezer, jórészt lomtalanításokon talált fotóval. Azóta többszáz család, amatőr és hivatásos fotós, illetve közgyűjtemény bővítette a Fortepant. A honlapon megjelenő képeket a szerkesztőség válogatja ki.

A fotók leírását önkéntes szerkesztők végzik. Örömmel vállalkozunk az Ön fényképeinek, negatívjainak feldolgozására is! Email: fortepan@gmail.com

Bezárás

Belépés

Elfelejtett jelszó? →
Bezárás

Regisztráció

Bezárás

Jelszó módosítása

Bezárás

Elfelejtett jelszó?

Elfelejtett Jelszavának módosításához kérjük adja meg felhasználónevét vagy email címét.

Adjon meg egy, vagy több keresőszót
Mehet