Fotók

kép

Értesítések

  • Emelkedett hangulat
    2024. aug. 29.

    Így működik a tömegpszichózis

    Egy rossz mozdulat, egy eltúlzott védekező reakció és a pattanásig feszült hangulatban az eredetileg még ünneplő tömeg agresszív csőcselékké változik. A forradalmakat az elégedetlenség hívja életre, de a tömegpszichózis váltja ki. Emiatt lehetett, hogy a tömegek lélektanával foglalkozó gondolkodók évtizedeken át leginkább az agresszív csürhét látták a sokaságban, miközben a tömeg – értő koreográfia mellett – az emelkedett ünnepélyesség szimbóluma is lehet.

    Bővebben →

  • Lido di Venezia
    2024. aug. 23.

    A plázsok plázsa a víz városában

    Öt nap múlva indul a velencei filmfesztivál, a vetítéseket és a gálákat ezúttal is a Lidón tartják. Ilyenkor pár hétig mindig minden a moziról szól(t), de vajon hogyan teltek a hétköznapok a fürdőszigeten? Ady és Kosztolányi véleménye, a Horthy család tagjainak utazásai, gondolások sztrájkja a háború után, később remek ajánlatok az IBUSZ-tól. Gondolát tessék!

    Bővebben →

  • Amikor a pályaudvar még az ország kapuja volt
    2024. aug. 16.

    Képek a 140 éves Keleti történetéből

    Nincs még egy olyan közlekedési csomópontunk Budapesten, mint a Keleti, ahol a vonaton kívül buszra, trolira, villamosra és két különböző metróra is átszállhatunk. Volt idő azonban, amikor még ennél is fontosabb szerepet játszott életünkben az eredetileg Központi Indóháznak nevezett létesítmény: gyakorlatilag a főváros, sőt az egész ország kapuja volt a világra. Képek a 140. születésnapját éppen ma ünneplő Keleti pályaudvar történetéből.

    Bővebben →

  • A magyar félmúlt krónikása
    2024. aug. 8.

    Kanyó Béla fotográfiáin mutatja meg magát a legvidámabb barakk diszkrét bája

    Nem pusztán fotográfus, de életművész is volt Kanyó Béla (1939–2020), aki viszonylag későn, harmincas évei elején kezdte professzionális karrierjét a hetvenes évek Magyarországán. Szinte az első pillanattól elkötelezte magát a színház és a tánc világa, valamint a klasszikus balett mellett, de kora krónikásaként szorgalmasan fotografált mindent, ami a Magyar Televízió standfotósaként a látókörébe került. Mintegy ötvenezer darabot számláló fotográfiai hagyatéka az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményeiben található; ebből az anyagból jelenleg 658 kép böngészhető a Fortepanon. Utóbbiak kevésbé a színház és a tánc, mint inkább a késő Kádár-kor nemegyszer groteszk és szürreális világába engednek betekintést.

    Bővebben →

1900
1990
1900
Bezárás

Listák

Listákhoz adva
    Listához adás

    Lista szerkesztése

    Privát lista

    Lista törlése

    Biztos, hogy törli az alábbi listát és a képeit? (A művelet nem visszavonható):

    Bezárás

    Letöltés

    A képet egy listához adva be tudja ágyazni más weboldalakon is. Részletes útmutató →

    Bezárás

    18

    Korhatáros tartalom

    A kép megtekintése a nyugalom megzavarására alkalmas, kiskorúak számára nem ajánlott!

    Bezárás

    Belépés

    Elfelejtett jelszó? → Még nem rendelkezem fiókkal. Regisztráció →
    Bezárás

    Regisztráció

    Már rendelkezem fiókkal. Belépés →
    Bezárás

    Jelszó módosítása

    Bezárás

    Elfelejtett jelszó?

    Elfelejtett Jelszavának módosításához kérjük adja meg felhasználónevét vagy email címét.